OM OSS / ABOUT US

Jaha, vad kan jag berätta om mig själv då?!
Namnet är Frida Brändström, jag är född 1980 men vägrar prompt inse hur pass gammal jag egentligen borde vara vid det här laget 😉
Jag lever efter principen “Man lever bara en gång, så man måste se till att verkligen leva”…

Vi bor sedan oktober 2012 i Fårskäret, inte långt från Järnäsklubb utanför Nordmaling. Med vi, menas min underbare sambo Fredrik och våra två flickor Freja (f.2013) och Idun (f.2014). Utöver oss tvåbenta så finns vår härliga bondkatt Teodor och våra hundar givetvis också här hemma med oss.

Jag tycker om att ha nära till naturen med härliga promenadstråk, bra badstränder och fina spårskogar och underbara vyer att vila ögonen på… Något som uppfylls till fullo just nu vid havets rand…
Emellanåt vill vi dock fly hemmet och då tar vi oftast vår mysiga husbil och åker iväg på upptåg… 😉

I vanliga fall jobbar jag som busschaufför och kontorsråtta i min sambos företag Abramssons Buss AB. Företaget har sitt säte i Gräsmyr och huvuddelen av trafiken utförs i området kring Umeå och Nordmaling, samt till de egna researrangemang vi anordnar.

Hundar är min stora passion i livet jag bara älskar att ha dem omkring mig. I hunden har man en vän för livet och kompis i vått och torrt. Jag tycker om att ställa ut och åker gladeligen land och rike runt för att se nya ställen, träffa nya människor och se på hundar av alla de slag…

Jag är utbildad agility- och allmänlydnadsinstruktör, jobbar en del som ringsekreterare och är CUA (certifierad utställningsarrangör). SKK:s Hunduppfödarutbildning och mängder med andra kurser finns i minnesbanken, man blir ju aldrig någonsin fullärd.
Jag vidareutbildar mig ständigt inom området hund, nu närmast till Beteendevetare & Problemhundskonsult & Rallylydnadsinstruktör.

Första riktigt egna hunden flyttade in år 2000, en groenendaeltik vid namn Rödådaelen’s Kithara, innan henne hade jag hållit på och tränat och pysslat med de hundar familjen och släkten kunde erbjuda.

Just nu har vi två hundar hemma, samojedhundarna “Ylle” (Swedsam’s Just To See You Smile, f.2015) och “Kiki” (Polarhiet’s Zhestful Khione, f.2017).

Vi sätter ibland ut hundar hos fodervärd eller till delägarskap av olika anledningar. Idag har vi “Pyre” (NO UCH  Co Arlene Fowler Av Nangijala, f. 2016) som bor hos delägaren Susann sedan julen 2018.

– Frida –